04/10/12 18:24
(http://www.klassa.bg/)

"Локомотив" (Пловдив) се готви да елиминира "Литекс"

Отборът на „Локомотив“ (Пловдив) е готов да сътвори още една сензация в турнира за Купата на България и след като елиминира състава на „Левски“ от надпреварата, да повтори упражнението и с „Литекс“. Днес двата отбора се срещат един срещу друг на градския стадион в Ловеч в 1/2-финален двубой. В другата среща играят „Септември“ (Симитли) и „Лудогорец“ (Разград). От 16,00 часа на стадиона в Симитли местният „Септември“ е домакин на „Лудогорец“, като главен съдия на срещата ще бъде Стефан Спасов. Таско Тасков пък ще ръководи другия 1/2-финал между отборите на „Литекс“ и „Локомотив“, които играят от 19,00 часа в Ловеч.
Треньорът на „Локомотив“ (Пловдив) Емил Велев има проблеми в защита и ще му се наложи да прекрои отбраната на тима си. Единствено Юнес Бенжелун от централните защитници е на линия за двубоя с шампионите. Танко Дяков е контузен и може да пропусне двубоите до края на сезона, а Валери Георгиев получи червен картон срещу „Видима-Раковски“ и е наказан. Добрата новина е свързана с възстановяването на Базил де Карвальо, който вече е на линия за 1/2-финала. Таранът най-вероятно ще излезе като титуляр, след като лекуваше разтежение.
В другия лагер наставникът на домакините от „Литекс“ Христо Стоичков обяви, че ще заложи на голяма част от младежите си за двубоя с „Локомотив“ (Пловдив). Наставникът почти сигурно ще пусне титулярите Илия Миланов и Страхил Попов. Сред титулярите ще бъде и националът Георги Миланов, който пропусна домакинството срещу „Миньор“ (Перник) заради наказание от една среща. Иначе всички останали в лагера на „Литекс“ са здрави и готови са сблъсъка.
В другия 1/2-финал доста сериозни проблеми със състава има наставникът на „Лудогорец“ Ивайло Петев. Треньорът не може да разчита на поне петима от своите футболисти. Трима са наказани, а двама са с контузии. Санкции заради натрупани жълти картони изтърпяват капитанът Емил Гъргоров, защитникът Александър Барт и атакуващият полузащитник Мирослав Иванов. С травма е Жуниор Кишада. Бразилецът претърпя операция и ще се възстановява още десет дни. Тренировки с отбора започна дълготрайно контузеният защитник Мариан Ярабица. Той беше скъсал коленни връзки и вече провежда занимания, но е далеч от появяване на терена. Освен това Ивайло Петев е притеснен и от лошия терен в Симитли, който не дава възможност да се играе красив и техничен футбол, който демонстрират неговите момчета.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване