04/11/12 08:34

11 април: Протест пред Община Варна в защита на Морската градина

Moreto.net

Протестно шествие "Нека защитим Морската Градина" ще се проведе на 11 април (сряда) във Варна. Инициативата ще стартира в 18:00 часа от сградата на Община Варна. Шествието ще продължи по бул. „Сливница“ и ще стигне до входа на емблемата на Варна.

До момента над 22 000 души са се включили във Фейсбук групата "Варна може да защити Морската си градина".

Организаторите припомнят, че с решението си на 28.03.2012г Общински Съвет, по точка 6 от дневния ред: "Съгласуване на специфични правила и нормативи към Общия Устройствен План на гр. Варна и Община Варна" дава възможност за строителство в Морската Градина.

По време на предишната инициатива близо 100 души се включиха през в протеста срещу възможността за застрояване в Морската градина, правейки жива верига. В интернет е открита и електронната петиция. Общо документа е подкрепен от над 10 000 подписа. Подписката бе връчена миналата седмица на областния управител Данчо Симеонов.

Искания на гражданите са:

1. Да се спрат строежите в Морската градина.

2. Да се забрани достъпа на всякакви МПС на територията на парка.

3. Да се възстанови занемарената инфраструктура и да се осигури адекватна поддръжка на алеите и зелената система в града.

Вярваме, че можем да го постигнем!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване