04/12/12 19:28
(http://radiomilena.com/)

Първа самостоятелна изложба на Любимира Пецанова в Свети Влас

“Представям ви едно начало-първи стъпки в професионалното изкуство,първи търсения и решения на един млад,изключително талантлив,трудолюбив и безкрайно артистичен автор-Любомира Пецанова.Тя е един мислещ и можещ човек,който много сериозно е тръгнал по пътя на творческите върхове.
Нейните произведения са свежи,изпълнени с лекота и много енергия.Колоритът й е богат на нюанси и тонове.Рисунката е вярна,точна и артистична.Сюжетите и жанра в произведенията й са различни» – с тези думи Радостина Христова откри  първата  самостоятелна изложба на своята възпитаничка в голямата зала на кметството в град Св.Влас.

Присъстващите на откриването на експозицията,която е факт и благодарение на подкрепата и съдействието на  Кметство Св.Влас и Дружеството на художниците-Несебър,можеха да се убедят,че  Любомира блестящо се е справила както с портрета,изпълнен с молив-“Портрет на мама“,“Портретите на Мери и Мими“,така и с акварел-“Сутрешно кафе“ и „Радост“.

Натюрмортът също е важна част от сюжетите, които Люба използва.В творбата „Ябълките на мама“ ясно личи нейният артистизъм,погледът е отгоре, което прави композицията още по-интересна и въздействаща.Колоритът е изключително свеж.Ябълките са окъпани в светлина,което напомня за сезановите натюрморти.

При „Слънчогледи“ и „Графичният натюрморт“ личи нейният перфектен за възрастта й рисунък и вярно око.Пейзажите „Към хоризонта“,“Копнеж по Африка“, „Бургас“показват нейната нежна ,лирична душевност.

Фигуралните композиции: „Сакура“,“Горгона“,“Отдаване“ и „Цветница“ представят идеите ,търсенията и решенията при изграждането на една картина.

В края на своето слово Радостина Христова изрази увереност,че вратите на художествените галерии по света в скоро време ще разтворят широко врати за творбите на талантливата художничка от Св.Влас.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване