04/12/12 08:37
(http://radiomilena.com/)

Цветан Цветанов: Работи се усилено по обира на инкасаторския автомобил

„Колегите работят по снощния обир на инкасаторския автомобил на пътя до с. Къкрина близо до Ловеч. Изяснява се защото колата се е движела по този път, тъй като тези коли трябва да се движат по централни пътища – магистрали и първокласни пътища“. Tова каза в интервю за Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитирано от агенция КРОСС.

Той разказа, че обирът е станал за около 10 минути. „Правят се всички процесуални следствени действия, които са необходими. Днес ще направим втори оглед на мястото на обира“, каза той. „Взели са една част от парите. Били са с полицейски униформи, имали са и оръжие“, каза още Цветанов. Той съобщи, че откраднатата сумата все още се уточнява. „Говори се за около 1 млн. лв“, каза вицепремиерът. По всяка вероятност е имало и заглушаване на радиочестотите в района, предположи министър Цветанов.

„За нас е важно да се види, защо маршрута е променен и те са се движили по този път“, каза Цветанов и допълни, че двамата охранители на инкасо автомобила нямат съпричастност към обира. На въпрос може ли люлинската банда да е съпричастна с този обир Цветанов каза, че това е възможно.

Цветан Цветанов съобщи още, че тази нощ е имало опит за обир на златарски магазин в София, но извършителите са задържани.

На въпрос има ли масово недоволство от работата на полицията Цветанов отговори, че в големите градове нямаме повишаване на битовата престъпност, дори има намаляване. Проблем са малките населени места.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване