04/13/12 10:34
(http://radiomilena.com/)

Металурзите от Кърджали си получиха парите за януари

 Работниците от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) – Кърджали ще могат да изтеглят заплатите си за месец януари 2012 г., информира bTV.Вчера бяха направени преводи на обща стойност 500 хил. лева и днес металурзите ще могат да ги изтеглят от сметките си. По всяка вероятност останалата част от възнагражденията ще бъдат преведени след края на Великденските празници.
След работническа стачка, продължила повече от месец, бяха финализирани преговорите между собственика на комплекса Валентин Захариев и правителството. По този повод днес премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще посетят Кърджали.
Вчера ръководителите на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и на Синдикалната федерация „Металици“ призоваха изпълнителния директор на ОЦК-Кърджали да се откаже от съгласието си за това Първа инвестиционна банка (ПИБ) да усвои 4-те млн. лв., които „Горубсо-Мадан“ АД дължи на завода.
Те настояваха средствата, постъпили по сметката на ОЦК, да бъдат разпределени за издължаване на работните заплати към металурзите от комбината и за въвеждане на завода в експлоатация, цитира  Econ.bg
По този начин ще бъде разрешен острият социален конфликт, ескалацията на който, в противен случай, ще бъде с непредвидими последствия, е позицията на синдикатите.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване