04/16/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Започват да разследват... инцидентите със самолети

Правителството е решило да учреди нова служба от авиационни инспектори, които да разследват инцидентите със самолети в нашето въздушно пространство и на наша територия. За това са внесени промени в Закона за гражданското въздухоплаване, които се очаква да бъдат обсъдени до края на месеца в парламента. Странно, но и досега съществува главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", чиято работа би трябвало да включва и разследване на инцидентите, или не дай Боже - на катастрофите на самолети на българска територия, или в нашето въздушно пространство. Излиза, че такова нещо няма, а тепърва ще бъде създадено, и то не за друго, а защото го изисква евродиректива.
Друга странност. Катастрофите или само пожарите - на автомобили, камиони, мотоциклети, каруци, влакове и пр., и сега се разследват от родни специалисти, при това без евродиректива, която да постановява, че така трябва.
Другият въпрос, който възниква, е, в какво точно се е състояла и състои работата на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", подчинена на транспортното ведомство. Миналото лято например нейни представители отидоха на летищата във Варна и Бургас, за да разследват защо голяма част от руските туристи не можа да се прибере по родните си места, макар да си беше платила самолетния билет. Дали пък новото звено, пряко заето с инцидентите, ще бъде гаранция за тяхното намаление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване