04/16/12 20:01
(http://radiomilena.com/)

Идва Гергьовден! На празника на Поморие ще ни забавляват през целия ден

След предстоящото официално откриване на новата читалищна и кинотетатрална сграда на 28.04.2012 г.,  културният живот е изпълнен с нова положителна енергия. Освен традиционните културни прояви, ще има и нови, които ще бъдат включени в празничната Гергьовденска програма в чест на патронния празник на Поморие. За всеки човек, независимо от възрастта и за всеки вкус има предвидени неща, съобщи зам. кметът Диана Апостолова. За първи път художници от Поморие ще боядисат пъстроцветно градинските пейки, разположени по булевард „Яворов”. Наречената Artstreet–проява ще се проведе от 29.04 до 1.05.
От 1.05. до 5.05. са включени и няколко изложби – традиционната детска изложба “Празничен букет за моя град”, като и художествена и фотографска изложби “Гергьовден”.
На 1 май Танцов клуб „Чайка”ще отбележат 10-годишен юбилей с концерт , който ще бъде представен на новата театрална сцена в града. Също там, но на 5 май, е включен и концертът на Българо-Гръцко дружество „Анхиало” от 18.00 часа.
И през тази година на 5.05. на откритата сцена на читалище „Светлина” в кв. „Св. Георги” ще се проведе националният тракийски събор „Гергьовден”.
Изненадата за поморийци и гости на града ще бъде в деня на патрония празник – 6 май. Празничната програма ще тече от сутринта до късния следобед. След традиционното участие на духовия оркестър на града на лятната читалищна сцена в кв. „Св. Георги”със свои концерти ще се представят: Жечка Сланинкова и оркестър, участниците спечелили първо място в конкурса “Бисери от поморийския бряг – 2012” и група „Петте сезона”.
Програмата си има и строго официална част, където по традиция на откритата сцена пред официалните гости кметът на Поморие ще поздрави своите съграждани с празника и ще връчи званието “Почетен гражданин на гр. Поморие”.
Следобедната програма ще продължи с хепънинг – артистичен карнавал по изкуства, включващ анимация и шоу за забавление за хора от 2 до 102 годишна възраст: модерен балет с 3 танца, театрални скечове от популярни филми, модно ревю на приказни герои и маскоти, фокуси, клоунада, огнено шоу, конкурс мис и мистър Латино, уроци по танци в 4 стила, за децата- търсене на пиратско съкровише, театрална работилница, музикална викторина, дискотека и парад на артистите-снимки с публиката.
Все още има какво да се доуточнява по детайлите в програмата, но общо взето тя е готова, заяви зам. кметът Диана Апостолова, за да се превърне Поморие по време на патронния си празник в най-усмихнатият град на България.

След няколко дни очаквайте и пълната програма!

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване