04/16/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Росен Плевнелиев поздрави юристите

Стремежът да сме част от модерна Европа е приоритет и днес, а юридическата общност допринася за изграждането на държавността у нас. Това се изтъква в поздравлението, което президентът Росен Плевнелиев отправи вчера към юридическата общност в България по повод на Деня на конституцията, празника на юриста и на съдебните служители.
Държавният глава изтъква, че с труда си, с работата си за върховенството на закона, юридическата общност спомага за утвърждаването на страната ни като демократична държава.
Качеството на правното образование, нормотворчеството и правоприлагането са предпоставки за правова държава и просперираща икономика в съвременния свят, отбелязва още Росен Плевнелиев в поздравлението си. Според президента предизвикателствата, пред които е била изправена България след Освобождението, са актуални и днес: създаването и прилагането на модерно законодателство, защитаващо интересите на гражданите, изграждането на работещи институции и компетентни служители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване