04/16/12 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Срещата на американските лидери завърши с фиаско

Срещата на върха на американските лидери в колумбийския град Картахена приключи без съвместна декларация, предаде Би Би Си. Заради несъгласието на САЩ и Канада лидерите не успяха да се договорят дали да допуснат до следващия форум в Панама през 2015 г. Куба, която беше изключена преди 50 г. Това стана причина президентът на Еквадор Рафаел Кореа да бойкотира срещата, а аржентинският лидер Кристина Кирхнер да си тръгне преди заключителната церемония. Вашингтон и Отава обаче не отстъпиха от позицията си, а президентът на САЩ Барак Обама изрази надежда, че в Куба скоро ще започне демократичен преход.
Срещата бе засенчена от обвиненията, че 11-те агенти на Сикрет сървис и петимата военни, назначени за охрана на Обама по време на визитата му в Колумбия, са били хванати с проститутки, съобщи Ройтерс. Президентът обеща, че Сикрет сървис ще проведат щателно разследване по случая. „Ако обвиненията срещу тях се потвърдят, ще се ядосам много“, заяви Обама. Според местната полиция американците довели няколко проститутки в колумбийския хотел , където били настанени, и поне един от тях показал демонстративно значката си. След скандала охранителите са били временно отстранени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване