04/16/12 16:47
(http://www.klassa.bg/)

Топ 5 на колите, които пренесоха лукса в масовите модели

Много автомобили имат повечето екстри, които притежават и най-луксозните машини, но струват с хиляди долари по-малко, съобщи Си Ен Ен. Сред Топ пет на колите, които са пренесли комфорта в масовите автомобили, влиза Chevrolet Impala. Новото возило на GM (General Motors) е доста по-различно от предшестващите го модели. Като основен плюс на автомобила е посочен добрият му външен вид. Екстрите, с които е оборудван, до момента също са били налични единствено в луксозния клас машини. Като пример - Chevrolet Impala притежава адаптивен круиз контрол, който позволява спирачките и подаването на газ да работят по предварително зададени скорости и поддържа безопасна дистанция дори в засиления градския трафик. Като допълнително устройство за сигурност е включен и специален радар, който открива предстоящи сблъсъци и автоматично задейства спирачките. Допълнителни екстри могат да бъдат атрактивният интериор на возилото и кожените седалки, както и двигателят с мощност 303 конски сили.
Toyota Avalon е следващият луксозен и масов модел кола. Тя винаги е била най-престижният и голям модел на линията с японска марка в САЩ. Категоризирана е като автомобил за по-стари шофьори, но новата й версия е предназначена именно за по-младите водачи. Интериорът и екстериорът на лимузината са впечатляващи, като се предлагат и три различни режима на шофиране, включително екологичен и спортен. Продажбата на новия Avalon се очаква да започне по-късно тази година.
Hyundai на практика няма отделен луксозен бранд. Въпреки това марката се опитва да навлезе и в тази сфера чрез моделите си Genesis и Equus. До тях се нарежда и автомобилът за 32 хил. долара - Azera. Понятието за това кои са луксозните коли и кои не са, се е размило точно заради такива примери. Лимузината на Hyundai идва стандартна с електрически регулируеми кожени седалки. В този случай се получава така, че разликата в цените между нея и по-голямата Genesis е изненадващо малка, в порядъка на едва няколко хиляди долара.
Ford Motor Co. се опитва от дълго време да отдели по-масовата си марка Ford от по-луксозния бранд Lincoln. Трудността се подсилва и от факта, че инженерите им са едни и същи. Производствената линия също е еднаква при много от машините с двете марки. Сега интензивните усилия на Lincoln да се отличат като по-комфортни се затрудняват още повече от новия Ford Taurus. Тази кола е голяма и винаги е била причислявана по-скоро към по-високия клас автомобили, отколкото към масовите. Лимузината прилича много на модела Lincoln MKS, като според някои експерти е дори и по-добра. Разликата е в цената, която е много по-ниска при Taurus.
Моделът Chrysler 300 е един изключително успешен опит за предлагане на луксозна кола към обикновените хора, още от създаването си през 2005 г. Заради няколкото години на финансов и управленски хаос в компанията обаче положението на машината беше спорно. След време тя се превърна просто в голяма кола, след като други марки я изпревариха по качество и технология. Новата и преработена кола Chrysler 300 е с цена от приблизително 27.5 хил. долара, осемстепенна скоростна кутия и по-добър двигател. Тя е дори с подобрен дизайн и интериор, какъвто се наблюдава при по-скъпите коли.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване