04/16/12 16:29
(http://www.klassa.bg/)

ФИФА започва тестове на технологията за голлинията

Световната футболна федерация (ФИФА) заяви, че тестовете на технологията за голлинията ще започнат по-късно през април преди бордът по правилата на играта да се събере и да обсъди възможностите за евентуално въвеждане през юли.
Според поддръжниците на въвеждането на технологии, необходимостта от подобен ход е все по-належащ, след като подобен инцидент имаше и на неделната среща между „Челси“ и „Тотнъм“ от полуфиналите за Купата на Англия. Телевизионните повторения показаха, че при второто попадение за „Челси“ топката не е преминала голлинията.
Именно това положение поднови дебата за технологиите във футбола, а наставникът на „Тотнъм“ Хари Реднап призова да се въведе такава за отчитане на гола възможно най-бързо.
"Технологията на голлинията трябва да бъде въведена. Не може да продължава да има такива голове", каза мениджърът на "шпорите".
Именно заради подобни скандали миналия месец бордът по правилата на играта одобри две системи, които преминават във втория кръг на тестовете. Те ще бъдат изпробвани в сценарни мачове, а също така могат да бъдат тестове и в официални срещи след 2 юли. ФИФА обяви в неделя, че тестовете с двете системи, наречени Hawk-Eye и GoalRef, ще започнат в лабораторна среда още преди края на април и ще продължат през май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване