04/16/12 16:21
(http://www.klassa.bg/)

Франц Бекенбауер: „Реал“ (Мадрид) е нормален отбор, не е като „Барса“

Легендата на „Байерн“ (Мюнхен) и германския футбол Франц Бекенбауер е оптимист за шансовете на баварците да елиминират „Реал“ (Мадрид) на полуфиналите в Шампионската лига. Два от най-именитите клуба в Европа излизат един срещу друг днес и въпреки че испанският гранд е считан за фаворит, Кайзера не вижда причина баварците да се страхуват. "Гледах мачове на „Реал“ в Шампионската лига и мисля, че те са нормален отбор. Много са силни и показват голяма ефективност, но не са непобедими. Играта на „Реал“ не е от друго измерение, като тази на „Барселона“, заяви Бекенбауер, който три пъти е ставал европейски клубен шампион с „Байерн“. Легендарният треньор Отмар Хитцфелд пък смята германците за фаворити. "Във всички случаи е предимство, че „Байерн“ играе срещу „Реал“, а не срещу Барса", заяви с ехидна усмивка специалистът.
"Статистиката говори в полза на „Байерн“. Тимът си е спечелил репутация в Испания и най-вече срещу Мадрид. „Реал“ има голям респект към „Байерн“. Виждам добри възможности за тяхна победа", заяви оптимистично Хитцфелд.
Най-добрият английски съдия от последните години Хауърд Уеб пък ще ръководи мега двубоя в Мюнхен. „Баварците“ имат не много добри спомени от британеца, който свири финала в ШЛ през 2010 година между германския колос и „Интер“, спечелен от "нерадзурите" с 0:2. Месец по-късно Уеб бе главен съдия на финала на световното първенство, който противопостави Испания и Холандия. "Ла Роха" спечели с гол на Иниеста в продълженията и ликува с първата си световна титла. В същото време цели петима футболисти на „Байерн“ ще пропуснат реванша с „Реал“ в Мадрид при жълт картон в първата среща. На картон от санкция са Давид Алаба, Тони Кроос, Луис Густаво, Жером Боатенг и Томас Мюлер. Даниел ван Буйтен със сигурност пропуска днешната среща заради контузия.
Голямата новина от лагера на „Реал“ е, че ръководството започва преговори с португалеца Кристиано Роналдо за нов договор. Според вестник "Екип" Хорхе Мендес, агент на Роналдо, тази седмица стартира разговори с генералния директор на испанския гранд Хосе Анхел Санчес. Роналдо има договор с „Реал“ до 2015 година, но от ръководството на "Белия балет" искат той да бъде продължен с още три години. Португалецът иска по-голяма заплата. В момента той получава около 10 милиона евро на сезон, но иска да взима повече от Лионел Меси („Барселона“), Самуел Ето'о („Анжи“), Карлос Тевес („Манчестър Сити“) и Уейн Рууни („Манчестър Юнайтед“), които получават по 13 милиона евро годишно. Според осведомени той се натиска да прибира рекордните 16 милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване