04/16/12 16:26
(http://www.klassa.bg/)

„Челси“ разби с 5:1 „Тотнъм“ и е на финал срещу „Ливърпул“

Отборът на „Челси“ е вторият финалист в тазгодишното издание на най-стария футболен турнир на планетата. „Сините” от Лондон ще играят финал за Купата на Англия, след като се наложиха с 5:1 над Тотнъм в лондонското дерби на „Уембли”. Точни за тима на Роберто ди Матео бяха Дидие Дрогба, Хуан Мата, Рамиреш, Франк Лампард и Флоран Малуда, а единственото попадение за „шпорите” реализира Гарет Бейл. Двубоят ще бъде запомнен със скандалното второ попадение на „сините”, видяно единствено от главния рефер на мачa, което повлия изключително сериозно на унизителния краен резултат в полза на "сините". Въпросната ситуация бе в 50-ата минута, когато след удар на Хуан Мата главният рефер на двубоя Мартин Аткисън посочи към центъра, макар топката дори да не доближи голлинията на „Тотнъм“. Джон Тери връхлетя в малкото наказателно поле и събори поне четирима футболисти на „шпорите”, включително и вратаря Кудичини, а повторенията доказаха, че кълбото е избито, преди дори да стъпи върху линията. Въпреки това обаче резултатът стана 2:0 за „Челси“. На финала през май футболистите на Роман Абрамович ще се изправят срещу отбора на „Ливърпул“, който надигра „Евертън“ с 2:1.
В същото време „Манчестър Юнайтед“ продължи похода си към рекордната 20-а титла на Англия, като разгроми с 4:0 като домакин „Астън Вила“. Така тимът на сър Алекс Фъргюсън отново води с пет точки преднина в класирането на Висшата лига и ще стане шампион, ако спечели следващите си два мача – срещу „Евертън“ у дома и срещу втория „Манчестър Сити“ като гост. В игра влезе и Димитър Бербатов, който не бе играл от 23 февруари насам, когато бе титуляр при загубата с 1:2 от „Аякс“ на „Олд Трафорд“, откогато изминаха точно 52 дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване