04/17/12 18:17
(http://www.klassa.bg/)

В "Челси" се молят Меси да няма ден на "Стамфорд Бридж"

Треньорският щаб на „Челси“ се чуди по какъв начин да обезвреди гениалния Линел Меси преди мегасблъсъка от Шампионската лига срещу „Барселона“. Испанският футболист на „сините“ от Лондон Хуан Мата заяви, че се надява аржентинецът да няма ден в предстоящия първи полуфинален мач между двата отбора в сряда на „Стамфорд Бридж“. „Лионел Меси е най-добрият играч в света и смятам, че той може да реши всеки един мач. Надявам се аржентинецът да няма ден в сряда на „Стамфорд Бридж“, защото иначе трудно може да го спрем“, добави бившият играч на „Валенсия“. Именно Лионел Меси е номер 1 при голмайсторите в Шампионската лига през този сезон, преди предстоящите полуфинали. Аржентинецът има 14 гола и изпреварва Марио Гомес (11) и Кристиано Роналдо (8).
Англичаните все пак се надяват да спрат „Барселона“, които са спечели 14 от последните си 15 двубоя в турнира. Каталунците, които триумфираха с трофея през 2011 година, отстраниха "сините" в тази фаза на турнира през 2009-а. Тогава английският отбор имаше множество основателни претенции за няколко неотсъдени дузпи.
От своя страна звездата на „Барселона“ Шави предупреди футболистите на „Челси“, че ако искат да стигнат финала на Шампионската лига в Мюнхен, ще трябва да победят най-добрия отбор в света. „Наслаждаваме се на това, че ни наричат най-добрия отбор в света, което не е етикет, който ние сме си поставили, но това е нивото, което показваме на терена. Всеки фен на Барселона знае какво ни е коствало, за да стигнем дотук. Години без титли, с големи усилия, но без награда“, сподели без да скромничи Шави. Ако „Барселона“ успее да спечели Шампионската лига тази година, ще се превърне в първия тим в историята, успял да триумфира два пъти поред в надпреварата. „Не можем да спрем. Не искаме да спираме, нито ние играчите, нито феновете ни. Ние се наслаждаваме на тази златна ера със страхотен футбол и зрелищни победи, което може да доведе до нещо непостигано до този момент – две последователни титли в Шампионската лига“, продължи да изразява еуфорията си испанският национал.
Съдийска бригада от Германия пък ще свири двубоя. УЕФА определи Феликс Брих за главен арбитър на сблъсъка на 18 април. Негови помощници на „Стамфорд Бридж” ще бъдат Майк Пикел и Марк Борш. 36-годишният Брих е доктор по право и дебютира сред най-елитните рефери през 2008 година. Реваншът е на 24 април, на „Ноу Камп“ в Барселона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване