04/17/12 18:21
(http://radiomilena.com/)

Диджеят David Guetta, смятан за №1 в света за 2012, и неговият подгласник Tiesto ще се изявяват на Градския стадион в Несебър

На последното си заседание общинските съветници в Несебър с 16 гласа “за”,2 “против” и 1 “въздържал се” решиха да уважат предложението на “Солар самър фестивал”ООД-София да предоставят Градския стадион в Несебър на David Guetta и неговия подгласник Tiesto за техни музикални изяви на 27 и 28 юли.

Искането на фирмата продуцент предизвика един от малкото дебати на сесията,подет от общинския съветник Венелин Ташев.Той се противопостави на искането,тъй като неговото удовлетворяване във времето от 22 ч.вечерта до 6 ч сутринта само по себе си представлява нарушение на действащата Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, опазване на общинската собственост и околната среда, за безопасността на движение на територията на община Несебър.

Съветникът изтъкна,че Наредбата изрично забранява извършването на дейности, предизвикващи шум,независимо от произхода му в близост до жилищни сгради и хотели, с който се нарушава спокойствието и почивката на гражданите,в т.ч. и на почиващите туристи за времето от 23 до 7 ч. през периода м. май-септември.

Опонентите му отвърнаха с пословицата валидна за жътвените дни: “Ден година храни”, която според тях се отнасяла и за гастрола на двамата диджеи, тъй като техните музикални изяви привличали по двайсет и повече хиляди зрители от цяла Европа,а и от други части на света.

В крайна сметка искането на “Солар самър фестивал” получи необходимият вот от гласовете на общинските съветници., повярвали на написаното в мотивационното писмо от организаторите на проявата, според които това събитие щяло да: “…подпомогне за по-ранно стартиране на активния летен сезон, ще привлече по-качествени туристи и ще бъде най-значимото музикално събитие през това лято”.

Ако областният управител обаче не спре скандалното решение съществува съвсем реална опасност от масови рекламации на почиващите български и чуждестранни туристи, което ще ощети хотелиерите /най-вече/ в Слънчев бряг.

                                                 Максим МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване