04/18/12 16:54
(http://www.klassa.bg/)

Крал Хуан Карлос се извини на народа си за лова по време на криза

Испанският крал Хуан Карлос се извини на народа си за това , че е бил на лов в Африка, докато неговата страна е в разгара на икономическа криза, предаде Би Би Си.
„Много съжалявам, направих грешка, няма да се повтори“, каза кралят, напускайки вчера болницата в Мадрид, където бе опериран от счупване на бедрена кост, което се случи по време на лов за слонове в Ботсуана.
Според анкета в интернет 96% от испанците не одобряват поведението на своя крал, който само допреди няколко дни говореше прочувствено и със загриженост за високата безработица сред младите хора в Испания, където почти всеки втори младеж под 25-годишна възраст е без работа.
За екстравагантната му отпуска в Африка се разбра едва след като Хуан Карлос падна лошо и си счупи тазобедрена става. В.“Ел Паис“ изчисли, че цената за сафари в Ботсуана с уреден ловен трофей (убит слон) струва 44 000 евро, което се равнява на около две годишни средни заплати в страната.
Световният фонд за дивата природа WWF поиска от крал Хуан Карлос да върне почетното си председателство на организацията в Испания. А шефът на столичната организация на социалистите в Мадрид Томас Гомес го призова да избира между публичните си отговорности и абдикацията, отбелязва „Дойче веле“.
Бриджит Бардо, която е ревностна защитничка на животните, в писмо до краля го обвинява, че с поведението си е паднал до нивото на един "обикновен бракониер".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване