04/18/12 16:39
(http://www.klassa.bg/)

„Спортинг“ (Лисабон) се изправя срещу испанската хегемония

Португалският „Спортинг“ (Лисабон) е амбициран да прекърши испанската хегемония в турнира от Лига Европа. В голямата четворка на втория по сила европейски турнир освен „лъвовете“ попаднаха три испански отбора - „Атлетико" (Мадрид), „Валенсия" и „Атлетик" (Билбао). Първото изпитание на „Спортинг“ е именно срещу баските, които вече взеха два скалпа на тимове, дошли от Шампионската лига – "Манчестър Юнайтед" и "Шалке 04". Двубоят е тази вечер от 22,05 часа в Лисабон.
В другата полуфинална среща ще се изправят два испански отбора - "Атлетико"(Мадрид) срещу "Валенсия". Това естествено не е пореден мач от шампионата в Примера дивисион, а доста любопитен сблъсък в Лига Европа, защото когато в евротурнирите се изправят два отбора от една страна, винаги има емоции. Още повече, в случая става дума за съперници от страната, световен и европейски шампион. Преди пролетта на 2010 г. "Атлетико" и "Валенсия" се срещнаха на четвъртфинал в същия турнир. И двата мача завършиха без победител, но крайният успех беше за "дюшекчиите", които впоследствие вдигнаха купата. Сега "прилепите" са устремени към реванш. Първият полуфинален двубой е днес в Мадрид
от 22,05 часа.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване