04/18/12 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Столична община дава 1,8 млн. лв. за ремонт на подлеза при НДК

Ремонтът на подлеза при Националния дворец на културата (НДК) в столицата започва от сряда. Пешеходната и транспортната зона ще бъдат реконструирани. Работата ще продължи до август, когато трябва да бъде пуснато и метрото до бул. „Черни връх”, и ще струва на общината 1,8 милиона лева, съобщиха вчера от „Московска“ 33.
Подлезът трябва да бъде с нов таван, изцяло подменена подова настилка, ще се ремонтира и електрическата инсталация. Ще бъде намален броят на магазините, за да се увеличи площта на подлеза,за да поеме големия поток от пътници, след като бъде пусната втората линия на метрото. Ще бъде отворен и изходът към бул. "Патриарх Евтимий".
Столична община планира да похарчи още половин милион лева за ремонти на други подлези до края на годината. Повечето от тях са в окаяно състояние и функционират над 10 години като временни обекти. Ден по-рано от общината съобщиха за друго нововъведение, а именно - че над 30 камери ще бъдат монтирани в Борисовата градина от следващата седмица. Видеонаблюдението се монтира с цел да даде по-голяма сигурност за столичани. Първоначално камерите ще бъдат поставени по големите алеи около езерото „Ариана” и това с лилиите. Записите от камерите ще се съхраняват до месец, а при инцидент Общинската полиция ще може да реагира веднага. Камерите ще следят и пешеходната зона от Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” до „Орлов мост“. Планира се видеонаблюдение и на площад „Патриарх Евтимий”, Южния парк, както и Централните и Малашевските гробища.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване