04/20/12 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Брайвик се смята за "симпатичен", научил се да потиска емоциите си

На петия ден от процеса си Андерш Брайвик, съден за убийството на 77 души в Норвегия миналата година, заяви, че целите му са били “законни”, предаде АФП.
Себе си той смята за “симпатичен”, но обясни, че от 2006 г. се е учил да потиска емоциите си и да “дехуманизира” жертвите, за да може да извърши атаките. Брайвик настоява, че трябва да бъде обявен за нормален от гледна точка на закона и отговорен за действията си. “Трябва да се различават политическият екстремизъм и лудостта в клиничния смисъл на думата”, подчерта той. Ако бъде обявен за нормален, може да получи 21 години затвор.
Брайвик обясни, че е прибегнал до “варварските” си действия, защото бил изчерпал “мирните начини” за защита на своята националистическа кауза. Според него, свикналите с мултикултурализма медии са го подложили на “цензура”. За целта той се е подготвял, като прочел над 600 ръководства за работа с експлозиви и изучавал атентатите на “Ал Кайда”, особено атентата срещу Световния търговски център през 1993 г., както и в Оклахома Сити през 1995 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване