04/20/12 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Канадската валута остана на добра позиция

Канадският долар спечели срещу американския си съименник, след като потребителските цени се увеличиха през март, съобщи „Блумбърг“. Това подсили спекулациите, че Bank of Canada ще вдигне лихвения процент. Валутата се насочи към 0.8 на сто повишение през тази седмица срещу зелените пари. Това се оказа своеобразен връх през последните 7 седмици, след като Марк Керни, шеф на Bank of Canada, заяви, че отстраняването на стимулите може да е подходящо, предвид силния ръст и инфлация. Акциите също надигнаха глава, след като бизнес доверието в Германия неочаквано нарасна. Това беше и основната причина за еврото да набере скорост пред щатската валута. Заради спекулации, единните пари поскъпнаха и срещу японските. Южноафриканският ранд също се оказа сред печелившите валути. Австралийският и новозеландският долар се насочиха към седмична загуба заради притесненията, че европейските лидери се борят да удържат дълговата криза в региона. Това уби търсенето на по-рисковите активи.
Една силна Германия помага невероятно много на еврото, а също и на други активи, коментира Нийл Джоунс, финансов експерт към Mizuho Corporate Bank Ltd., Лондон.
Канадският долар напредна с 0.4% до ниво от 99.17 цента срещу 1 щатски долар. Еврото нарасна с 0.5 на сто до равнище от 107.71 йени. Единната валута спечели 0.4% и пред американската. Тя достигна курс от 1.3191 долара. Йената промени слабо нивото си и се търгуваше в съотношение 81.67 йени за долар. Южноафриканският ранд се покачи с 0.4 на сто до равнище от 7.8196 за долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване