04/21/12 17:07
(http://radiomilena.com/)

С до 8% повече туристи чака министър Добрев през тази година

Очакваме броят на туристите, които през тази година ще почиват в България, да се увеличи с 6-8 %.  Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев във Велико Търново по време на представянето на книгата  „Бележити българи“ – съвместно издание на вестниците „24 часа“ и „Труд“. Изданието ще даде възможност на всеки да се запознае с историята на страната ни, каза министърът на икономиката пред участниците в церемонията.

Той и заместникът му с ресор туризъм Иво Маринов са в старопрестолния град за участие в международното туристическо изложение „Културен туризъм – Велико Търново 2012 г.“. Двамата посетиха щандовете на изложението и разговаряха с изложителите.

В изказването си министър Добрев акцентира и върху прогнозата за ръст на руските туристи с 20%. Една от предпоставките за това е осигурената възможност притежателите на шенгенски визи да влизат в България без национални визи.

В момента туризмът осигурява 15% от БВП, стана ясно още от думите на министър Добрев. Той акцентира и върху усилията на министерството за развитие на алтернативните форми на туризъм, които ще осигурят устойчиво развитие на отрасъла и преодоляване на сезонния му характер. Туризмът е една от сферите от нашия икономически живот, която се развива дори в условията на криза, каза още министърът.

По-рано през деня двамата със заместник-министър Иво Маринов се включиха в инициативата на вестник ,,24 часа“ – ,,Да засадим дърво“ във великотърновския парк „Картала“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване