04/22/12 15:14
(http://www.klassa.bg/)

Renault води 12 хлапета в Париж

12 ученици заминават за Париж благодарение на Международната програма на Renault „Безопасност и мобилност за всички”. Децата участваха в конкурс за рисунка, организиран от авторитетната фирма. Учениците, чиито рисунки заеха първите места, спечелиха голямата награда - посещение на международната среща на финалистите от всички страни участнички, която по традиция се провежда в „Дисниленд“, Париж. Темите на конкурса бяха свързани с безопасността на пътя и с отговорното отношение към околната среда. Програмата на Renault се провежда за 6-и път в България и за 11-и път в света. От своето създаване тя обучава най-малките участници в пътното движение в познаване на правилата и отговорно поведение на пътя. Тази година бе добавен и втори акцент – уважение към околната среда и опазване на природата.
Сред финалистите имаше представители както на столични училища, които бяха поощрени с допълнителни награди от Столична община, дългогодишен партньор на проекта, така и от големи градове като Варна, Русе, Пловдив и Благоевград. До първите места стигнаха малки художници от СОУ „Христо Ботев“, село Вълкосел, общ. Сатовча. Заедно със своите връстници от 138-о СОУ „Васил Златарски”, София, от ЧОУ „Д-р Петър Берон”, София, и от ОУ „Иван Вазов”, Русе, те ще се срещнат с победителите от цял свят и ще прекарат три дни в забавления и полезни игри в „Дисниленд“. Настоящото шесто издание на програмата достигна до рекорден брой ученици 22 000, от 100 училища в 32 български градове и села.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване