04/22/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

БСП настоява да има дебати и вот на недоверие

БСП ще настоява да има дебати по внесения вот на недоверие. Това повтори няколко пъти в София, Габрово и Варна Сергей Станишев през последните два дни. Лидерът на социалистите бе категоричен, че в правото няма понятие „оттегляне на подпис“ и щом има взето решение да се проведат дебати и гласуване по вота, то не може да бъде отменено нито от действията на осемте депутати от „Атака“, нито с еднолично решение на председателя на Народното събрание. Тази теза се споделяла и от юристите, с които се консултирал Станишев. Затова в началото на днешното извънредно заседание на парламента от Коалиция за България ще поискат продължаване на започнатата процедура по вота.
Във Варна вчера Станишев участва в отчетно-изборната конференция на градската организация и призова делегатите да направят анализ на силните и слабите си страни и да си набележат ясни цели.
И в морската столица репортерите не спестиха на Станишев въпроса къде е мястото на Георги Първанов в БСП. Станишев отговори, че всеки има право на еволюция, а в БСП има място за всеки, „който иска да работи, за да отстрани тази вредна власт“.
Запитан ще се кандидатира ли за лидер на ПЕС, Станишев каза, че ще обяви своето решение в края на юли.
Станишев и Първанов се срещнаха на проведената в събота конференция на организацията в столичния район „Красно село“. Двамата политици се ръкуваха на входа, а после заедно се качиха до залата и седнаха един до друг на първия ред. Делегатите ги посрещнаха с ръкопляскания.
“Съществената разлика между двамата е, че Сергей Станишев е президент на ПЕС. Неговото лидерство в БСП има подкрепата на социалистите в демократична Европа”, посочи в доклада си председателят на ОбС на БСП в „Красно село“ Петър Апостолов и така недвусмислено показа, че организацията е зад кандидатурата на Станишев за нов мандат начело на партията.
Станишев на свой ред си тръгна веднага след изказването си, без да остане
да чуе идеите на Първанов за бъдещето на партията.
БСП трябва да се промени, ако иска да спечели изборите, но аз не виждам визията за промяна, посочи Първанов в словото си. Той призна, че е предпочитал да направи своето изказване в присъствието на председателя на партията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване