04/22/12 18:22
(http://www.klassa.bg/)

ГОРД може да се коалира с всички без ГЕРБ

Политическият коалиционен проект „Гражданско обединение за реална демокрация“ (ГОРД) може да преговаря за общи действия с всички български партии с изключение на управляващите от ГЕРБ. Това каза евродепутатът Слави Бинев вчера по време на тържественото представяне на движението пред обществеността в София.
Към момента към ГОРД са се включили партиите „Гергьовден“ на Любен Дилов-син, „Обединени земеделци“ , „Другата България“, Единна народна партия, Съюз на патриотичните сили „Защита“, политически клуб „Екогласност“ и др. Това пък съобщи Поли Карастоянова – една от учредителките на новото движение, която е известна и като изпълнителен директор на браншовата неправителствена организация „Национален борд по туризъм“.
Събитието бе приветствано от евродепутатите Илияна Йотова (БСП), Станимир Илчев (НДСВ), Метин Казак (ДПС), както и от трима чуждестранни членове на Европейския парламент. Сред гостите бяха още бившият премиер Стефан Софиянски, поетът Любомир Левчев, политолози, както и лица от арт-средите като актьора Кофе Бабоне и рапъра Иван Динев – Устата.
Час по-рано Слави Бинев учреди и Консервативна партия „Движение на успеха“ („КПД на успеха“) на същото място – зала „София гранд“ в „Кемпински хотел Зографски“. Тя също трябва да се влее в движението ГОРД.
От словото на Бинев стана ясно, че новите му политически проекти ще бъдат ярка опозиция на днешната власт, в лицето на ГЕРБ. Като основни приоритети бяха изтъкнати борбата с монополите и организираната престъпност, развитието на малкия и средния бизнес, свобода за медиите и обективност и честност на изборната система.
В речта си Слави Бинев обяви, че „на здравата ръка ще се противопоставят със здрав разум“. Той каза още, че често бил обвиняван във водене на лични битки. „Да, аз имам лична битка – с глупостта, нещастието и бедността“, обясни евродепутатът.
Според думите му ГОРД трябва да стане обединителна платформа освен за партии, но и за граждански сдружения, синдикати и работодатели.
Надяваме се, че ще дойде време, в което няма да се борим за демокрация и че абревиатурата ГОРД няма да завършва на „реална демокрация“, а на „разумна държава“, заяви Бинев, според когото равнодушието се е превърнало в една от най-големите болести за българското общество.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване