04/22/12 18:11
(http://www.klassa.bg/)

Жозе Моуриньо доказа треньорския си гений

„Реал“ (Мадрид) спечели с 2:1 срещу „Барселона“ и на теория е почти сигурен шампион на Испания. На практика в този мегасблъсък пролича треньорският гений на Жозе Моуриньо. Успехът на Специалния е още по-сладък, защото е срещу най-добрия клубен отбор в света (европейски и световен клубен първенец за 2011 година), и то на неговия стадион „Камп Ноу“. Гениалният португалец пък е на път да направи отбор от четвърта държава шампион, след като стори това в Португалия (с „Порто“), в Англия (с „Челси“) и в Италия (с „Интер“).
По-всичко личеше, че за този двубой португалецът се е подготвял месеци наред. И действително след обстойни анализи на слабите страни на съперника той беше намерил противодействие на убийствената игра в атака на „каталунците“ и сътвори един хубав реванш за всичките си унижения, като това с 0:5. Големият успех на Жозе Моуриньо обаче беше, че спечели съперничеството си през този сезон с обявения за треньор номер едно за 2011 година Хосеп Гуардиола, който очевидно се беше концентрирал за срещата от Шампионската лига с „Челси“ още преди първия съдийски сигнал на „Ел Класико“. Потвърждение за това е включването в титулярния състав на недораслите за големия футбол Тейо и Алкантара за сметка на звезди от световна класа като Фабрегас, Пике и Алексис Санчис, което е, меко казано, непрофесионален подход към най-важния двубой в Испания. Това подсказа, че пренаситената от титли „Барселона“ ще търси втори пореден трофей в Шампионската лига, с който тимът ще стане първия в историята на турнира, който го прави в две поредни години. Въпросът е дали сметките му ще излязат верни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване