04/22/12 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Посланикът ни в Индия привлича инвестиции

България е отлична възможност за инвестиции за индийските компании, каза посланикът ни в Индия Борислав Костов, цитиран от „Таймс ъф Индия“.
Страната ни може да се превърне в основна база в ЕС за индийските инвеститори, които биха могли да се възползват от качествената ни работна ръка, данъчните стимули и стабилната ни икономика. Това обясни Костов на среща в Хайдарабад, организирана от Федерацията на търговските и индустриалните камари в щата Андхра Прадеш. По думите на посланика ни има огромен потенциал за засилване на търговските връзки между Индия и България в областта на информационните технологии, фармацевтиката и хранителната промишленост.
Посолството ни в Делхи откри първото почетно консулство в Южна Индия в Хайдарабад в събота. За почетен консул в Андхра Прадеш бе назначен местният предприемач и изпълнителен директор на компанията за недвижими имоти Suchir India Ядугири Киран Кумар. Решението за откриване на представителството е мотивирано от факта, че градът е бързоразвиващ се глобален център на науката и технологиите, обясни посланик Костов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване