04/22/12 18:39
(http://www.klassa.bg/)

Реал" (М) се запъти към трофея с триумфално 2:1 над "Барселона"

Отборът на "Реал"(Мадрид) спечели с 2:1 над "Барселона" и на теория си осигуриха шампионската титла в Испания. „Белите“ се откъснаха на седем точки пред шампионите четири кръга преди края и само чудо може да ги лиши от заслужения трофей, който извоюваха в прекия двубой срещу конкурента си. Първия гол за състава на Жозе Моуриньо отбеляза Сами Кедира в 17-ата минута от абсолютна засада. С много усилия "Барселона" изравни в 70-ата чрез резервата Алексис Санчес. Само три минути по-късно радостта на каталунците беше помръкната, когато Кристиано Роналдо отбеляза 42-рия си гол в Примера дивисион и общо 54-ти за сезона.
Жозе Моуриньо беше заложил на страхотна преса по целия терен и не даваше никакви възможности на отбора на „Барселона“ да атакува вратата на Касияс. "Барселона" остана далеч от познатото си лице в предишните срещи с „белите“. Каталунците бяха припрени, допускаха сериозни грешки в защита, а Меси не беше на познатото си ниво. В същото време наставникът на „Барселона“ Хосеп Гуардиола напълно неоправдано заложи на Кристиано Тейо и Тиаго Алкантара, на когото дори не даваше шанс в срещи срещу средняци като „Леванте“ и „Хетафе“. А това довежда до мисълта, че станалият шампион в последните три години с каталунците специалист е съсредоточил цялото си внимание към полуфиналния сблъсък от Шампионската лига във вторник срещу „Челси“. С тази победа „белият балет“ вече имат 109 гола в Примера дивисион този сезон и поставиха нов рекорд, а с успеха си събраха 88 точки, а "Барселона" остана с 81. Освен това мадридчани вече имат 87 победи в "Ел Класико" срещу 86 за каталунците.
Сега двата испански гранда ще се съсредоточат към реваншите в полуфиналите в Шампионската лига. "Барселона" посреща "Челси" след 0:1 в първия мач във вторник на „Камп Ноу“, а "Реал" (Мадрид) ще опита да преодолее изоставането си от 1:2 срещу "Байерн" в сряда на „Сантяго Бернабеу“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване