04/22/12 14:57
(http://www.klassa.bg/)

Фалшиви брокери заливат пазара на имоти у нас

Фалшиви сайтове и брокери за продажба на недвижими имоти у нас са плъзнали из интернет пространството, предупредиха експерти от бранша, цитирани от bTV. Чрез измамната схема брокери обявявали несъществуващи апартаменти, а след това злоупотребявали със своите клиенти. Заради подобни схеми от Националното сдружение за недвижими имоти настояват да се създаде закон, който да премахне фалшивите брокери от пазара. За да не се руши имиджът на всички брокери, експертите в бранша предлагат чрез закона да се създаде регистър в интернет, където всеки потребител да може да провери дали даден посредник има необходимия образователен ценз и квалификация, за да работи на пазара.
Според данните на сдружението около 20% от сделките минават през посредници, които не са способни да проверят дали жилището, което клиентът купува, е безпроблемно. Често това са брокери, които нямат собствен офис и не държат да останат дълго на пазара. Тези, които работят, за да създадат име в бранша, казват, че чуват за злоупотреби и при наемането на жилища. От Националното сдружение недвижими имоти разкриват няколко начина, по които могат да се разпознаят подобни брокери.
„Когато видите агенция, която е с малко оферти, и те са съмнително евтини, често зад нея се крие човек, който е готов да ви обслужи на всяка цена по най-лошия възможен начин”, каза Георги Павлов, член на сдружението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване