04/23/12 19:51
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът освободи Румен Миланов от всички постове

Премиерът Бойко Борисов освободи Румен Миланов от поста изпълнителен директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, по-известен като БОРКОР. Това съобщиха вчера от пресцентъра на МС. Няколко часа по-рано от правителствената пресслужба съобщиха, че Миланов е освободен само от постовете му като съветник в политическия кабинет и секретар на Съвета по сигурността на премиера. Според съобщението така той трябвало да се концентрира върху работата си в БОРКОР. Не стана ясно какво е променило мнението на Борисов само няколко часа по-късно.
Към момента дейността на БОРКОР не ме задоволява, искаме да има по-добри резултати, коментира Бойко Борисов вчера в парламента, преди да уволни Миланов и от този орган. „Румен Миланов и Кирчо Киров са съветници в моя кабинет, които съм преценил, че към момента не могат да ме съветват, и търсим по-бързо и оперативно ниво“, заяви още премиерът. Както е известно, преди дни Киров бе отстранен заради скандален доклад за финансови злоупотреби в Националната разузнавателна служба (НРС), която той ръководеше преди това в продължение на девет години.
Отстраняването на Миланов и Киров се случва броени дни преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента, на което ще се обсъждат реформи в специалните служби.
Като съветник на премиера, Румен Миланов ръководеше подготовката на дългоочакваните проектозакони за Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана (НСО), както и на друг закон, който да координира дейността на всички специални служби в България.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване