04/24/12 18:55
(http://www.klassa.bg/)

Аню Ангелов: Да се въведе мандатност в спецслужбите

Необходимо е проветряване на спецслужбите и кадрови промени в техния ръководен състав. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов в интервю за БНТ вчера. Според него е нужно да се въведе мандатност за тези длъжности, защото „рутината не е най-доброто при гоненето на ефективност“. Ангелов заяви и че все още не е наясно кой ще стане началник на отбраната след изтичането на мандата на ген. Симеон Симеонов през лятото.
Проектозаконът за военното разузнаване засега се отлага, за да се съгласува с новите устройствени закони за спецслужбите, съобщи още военният министър.



КСНС заседава днес при президента

Президентът Росен Плевнелиев днес свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), съобщиха от пресцентъра на „Дондуков“ 2. Темите ще бъдат две - „Продължаване на реформите в сектор „Сигурност“, по която доклад ще държи вътрешният министър Цветан Цветанов, и „Енергийна сигурност“ - с доклад на икономическия министър Делян Добрев.
Освен предвидените по закон лица, на настоящото заседание са поканени директорът на служба „Военна информация“, директорът на НРС и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване