04/24/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

"Реал" ще търси с офанзивна игра победата срещу "Байерн"

Наставникът на „Реал“ (Мадрид) Жозе Моуриньо е решил да търси победата срещу „Байерн“ (Мюнхен) още от първата минута. Двубоят е тази вечер на „Сантяго Бернабеу“ от 21,45 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Португалският специалист има вероятност да рискува и да заложи в нападение на убийственото трио Роналдо-Бензема-Игуаин. Той е силно амбициран да донесе десети трофей на най-комерсиалния турнир на планетата във витрината на "Сантяго Бернабеу". Имено заради това отново е извадил от групата за мача с „Байерн“ (Мюнхен) Нури Шахин, Хамит Алтънтоп, Ласан Диара и Рикардо Карвальо, обявиха от "Сантяго Бернабеу". Дефанзивното каре не беше в списъка и за първата среща на "Алианц Арена", а не влезе в употреба и срещу „Барселона“. И четиримата пропускат сблъсъка по решение на Специалния. "Белите" тренираха вчера на "Валдебебас", като преди заниманието запалянковците бяха опънали транспарант с надпис: "С гордост и кураж победата е гарантирана. Към Десетата". „Честно казано, нямам късмет на 1/2-финали. Загубих с несъществуващ гол, след като топката не беше минала голлинията (2005 г. - „Ливърпул“ - „Челси“), загубих с дузпи, което по-скоро е лош късмет (2007 г. - „Ливърпул“ - „Челси“), а миналата година всички си спомнят какво се случи („Барселона“ - „Реал“ Мадрид"), довери Специалния на пресконференция вчера. "Загубихме първия мач с „Байерн“ с гол от засада. Арбитърът се справи, сбърка, но всички грешим, аз също. Очаквам този път да продължим напред, защото тези момчета го заслужават", убедено заяви португалският наставник. "Да, истина е, искам с „Челси“ да стигнем финал. Не съм лицемер и го казвам директно. Ако „Барса“ играеше с „Арсенал“ или с „Милан“, щях да кажа: "Нека по-добрият победи". Желая късмет на моите приятели от „Челси“", разкри сърцето си Жозе.
Запитан за застрашените четирима футболисти (Чаби Алонсо, Серхио Рамос, Фабио Коентрао или Гонсало Игуаин), които при жълт картон ще пропуснат финала, Моуриньо заяви: "Футболистът не трябва да е егоист. Най-важното е Мадрид да бъде на финал. Аз съм готов да не отида в Мюнхен, но тимът ми да е на финал. Очаквам съдията да покаже усет за картони".
Спортният директор на „Байерн“ (Мюнхен) Кристиан Нерлингер от своя страна смята, че германският тим по никакъв начин не отстъпва на своя противник в полуфинала.
"Искрено смятам, че ако сравняваме нашите и техните играчи по позиции, то двата отбора са напълно равностойни. Класата на нашата единайсеторка е същата като тази на „Реал“ (Мадрид). В крайна сметка само моментната форма може да реши изхода на мача вече", заяви Нерлингер. Няколко играчи в Байерн обаче са сериозно застрашени да пропуснат финала, ако тимът се класира, заради натрупани картони. Нерлингер обаче гарантира, че въпреки това те ще играят на 100 процента и няма да се пазят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване