04/25/12 14:12
(http://radiomilena.com/)

Бургас домакин на няколко мащабни спортни прояви

През следващите дни град Бургас ще бъде домакин на няколко мащабни спортни мероприятия от общинския календар.

 

От 25 до 29 април, както и от 2 до 6 май, в спортна зала „Никола Станчев” /”Меден рудник”/ ще се проведе Шампионат на Европа по футзал на УЕФС – мъже. Футболните срещи започват днес от 18.00 часа.

 

На 27 април /петък/ в спортна зала „Младост”  от 9.00 часа до 20.00 часа ще се проведе Държавно лично отборно първенство по класическа борба.

 

От 27 април до 29 април в спортна зала „Никола Станчев” и спортна зала „Младост” ще се проведе Държавен финал по хандбал за юноши старша възраст. Срещите се играят от 9.00 до 13.00 часа и от 16.00 до 20.00 часа.

 

На 28 и 29 април ще стартира Регионално първенство по тенис за деца до 12 години. Първенството  ще се проведе на тенис кортове парк „Езеро”.

 

От 3 май до 6 май ще се проведе Международна регата „Порт Бургас” от календара на Българската федерация по Ветроходство. Турнирът се организира с помощта на Община Бургас и „Пристанище Бургас” ЕАД, а  домакин е Яхт клуб „Порт Бургас”. Гостите и жителите на града ще могат да наблюдават ежедневно гонките, които ще бъдат пред мостика на Бургаския плаж. До настоящия момент заявени състезатели има от ветроходни клубове в Румъния, Турция, Гърция и България.

Проявата  е част от спортната програма на Община Бургас и е традиционна за нашия град.

 

ПРОГРАМА

 

03 май – 11.00 часа – Откриване на регатата пред Община Бургас и първи състезателни гонки пред мостика на Бургаски плаж.

04 май – втори състезателен ден пред мостика на Бургаски плаж.

05 май – трети състезателен ден пред мостика на Бургаски плаж.

06 май – четвърти състезателен ден пред мостика на Бургаски плаж, церемония по закриване и награждаване на победителите.

 

За дните и времето на провеждане на гонките  ще бъде осигурен плавателен съд за организатори, спонсори, гости и журналисти.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване