04/25/12 07:38
(http://radiomilena.com/)

Иван Костов: Шоуто отдавна е изместило политиката

В понеделник нямаше никакъв смисъл да ходим на работа, защото имаше заседание без тема, което се прави често в последните години. Шоуто е изместило политиката, каза в интервю за Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него „Атака“ е изтеглила подкрепата си за вота на недоверие, който поиска БСП по темата „Белене“ от страх да не се разпадне парламентарната им група.

Загубите нанесени на българските данъкоплатци от проекта за АЕЦ „Белене“ са огромни, категоричен е синият лидер.

Само фирмата на консултанта по проекта е получила 173 млн. евро от НЕК и според него е добре тези пари да бъдат върнати, за да може да се покрие кредита от „Париба“. Ако НЕК не може да върне заема си към банките, електропреносната ни мрежа ще стане тяхна собственост.

„Ние три години искаме създаване на временна анкетна комисия, за да се провери как е било пробито законодателството, за да се стигне до този заем, изтеглен от НЕК“.

БСП в момента излиза далеч от националния консенсус по темата „Белене“ и се самоизолира, защото се видя, че обществото не желае да се пилеят пари, добави Иван Костов.

В България имаме свито потребление, огромна безработица, стигаща до нивата на страните, които са в рецесия, което поставя страната ни в тежка ситуация.

Иван Костов ще поиска днес от правителството да предложи специални мерки за защита на малкия и средния бизнес в България. Той е категоричен, че правителството трябва да каже „не“ на увеличението на акцизите на горивата, което е изискване на Европейския съюз./КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване