04/25/12 14:35
(http://www.klassa.bg/)

Мартин Петров поведе своя „Болтън“ към спасение

Отборът на Мартин Петров „Болтън“ постигна много ценна победа в английската Висша лига, която съхрани шансовете на тима за оцеляване в елита. В българското дерби „Болтън“ победи като гост с 2:1 „Астън Вила“ и освен че тръгна към собственото си спасение, направи така, че сега и домакините от Бирмингам да треперят до последно за мястото си в елита.
„Астън Вила“ откри резултат в 60-ата минута с попадение на Стивън Уорнък, но само минута по-късно Мартин Петров изравни след точно изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение на Карлос Куеяр срещу Марк Дейвис. Секунди по-късно, в 63-тата минута, Мартин Петров и компания направиха пълен обрат, след като Крис Ийгълс асистира на Давид Нгог и с плътен удар нападателят донесе крайния успех на гостите.
С тази победа „Болтън“ се изкачи на 18-ото място с актив от 33 точки и все още е в зоната на изпадащите, но вече е само на един пункт от спасителните позиции. Тимът на Оуен Койл обаче има да изиграе и една среща повече от своите съперниците, което увеличава значително шансовете да се спаси. В оставащите четири двубоя до края на сезона в Англия отборът на Мартин Петров гостува на „Съндърланд“, след което посреща „Тотнъм“ и „Уест Бромич Албиън“, а в последния кръг е гост на „Стоук Сити“.
„Астън Вила“ пък е на 15-о място с актив от 36 точки и също е застрашен от изпадане. По време на срещата привържениците на двата тима на два пъти ставаха на крака – в 6-ата и 19-ата минута, за да аплодират Фабрис Муамба и Стилиян Петров, подкрепяйки ги в битките им със здравословните проблеми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване