04/27/12 17:55

Право на отговор: бТВ поискаха от Vbox и YouTube да свалят пресконференцията на "Глобал вижън"

 

бТВ изпратиха до администраторите на Грамофон становище относно агрегираната от нас новина 

бТВ поискаха от Vbox и YouTube да свалят пресконференцията на "Глобал вижън"

 

bTV не може да сваля съдържание от Youtube. Телевизията подава сигнали за потребители, които сме забелязали, че качват българските сериали, оттам нататък Youtube блокира всяко едно видео, качено от посочения пират, включително видеа от Нова ТВ, БНТ, Канал 3 и други телевизии. На всички тези блокирани видеа излиза съобщението, че са свалени по сигнал на bTV, именно защото са качени от потребителя, който пиратства нашата програма. Единствено ниската интернет култура на потребителите е заблудила хората, че bTV е свалила конкретен материал и всеки може да го разбере, ако прочете правилата за подаване на сигнали в Youtube.

Във връзка с всички започнали спекулации, bTV стартира кампания срещу незаконното разпространение на авторско съдържание в интернет. Повече информация можете да намерите в прикачения файл. 

 

 

До: Медиите

26.04.2012 г.

 

 

bTV стартира активна борба с интернет пиратството

 

YouTube блокира всички ъплоуднати материали на потребителите, регистрирани в системата на видеопортала като разпространители на пиратско съдържание

 

Във връзка с дългосрочната стратегия за борба с разпространението на пиратско съдържание в интернет, bTV Media Group е подала към YouTube над 400 сигнала за нарушение на авторските права относно съдържание, на което bTV е собственик, в това число български сериали, новинарски емисии, развлекателни и публицистични програма. В резултат на тези действия YouTube по своя преценка блокира потребителите, които са регистрирани в системата на видеопортала като нарушители. Политиката на YouTube в такива случаи е да блокира всички ъплоуднати материали от въпросните потребители, като в тях могат да попаднат и материали от различни телевизии, музикални изпълнители, други интернет медии и т.н.

 

В този смисъл действията на bTV Media Group срещу пиратството дават положително отражение и защитават правата и интересите не само на bTV, но и на останалите представители на телевизионната индустрия у нас, включително независимите продуценти. bTV разчита на подобни действия срещу пиратството от всички представители на телевизионния, издателския, музикалния и продуцентския бизнес у нас.

 

Можете да се запознаете с политиката на YouTube за авторските права и блокирането на потребители в случаи на обявени многократни нарушения тук.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване