05/01/12 15:42
(http://radiomilena.com/)

Дянков: След завършването на „Дунав мост“ 2 се очаква оживление в региона

Получих уверение от инженерите и строителите, че до началото на август ще бъде готова цялата конструкция на „Дунав мост” 2. Това каза във Видин министърът на финансите Симеон Дянков, който днес следобед инспектира строителството на съоръжението, което ще свързва двата бряга на реката, предаде агенция КРОСС. По думите му  изходящата инфраструктура от румънска страна ще бъде готова до средата на юни месец. От самия мост от румънската страна остават два фрагмента. Тогава вече мостът ще бъде свързан изцяло и ще остане само полагане на маркировка, знаци и т.н. От българската страна до средата на реката всичко е построено, коментира Дянков.

Минах и от българска страна, и от румънска страна, за да видя не само моста, а и изходящата инфраструктура – пътищата, които водят към моста от България, но и от Румъния, каза още той.

Финансовият министър обяви, че заради строителството на съоръжението вече има инвестиционен интерес към региона на Видин и към региона на Калафат. Очаква се оживление в региона със завършването на „Дунав мост“ 2 и прилежащата му инфраструктура, коментира вицепремиерът.

Има такъв интерес, вече ми казаха, че са започнали да идват големи инвеститори и експерти по логистика – и от Германия, и от Австрия. Също и експерти в други основни сектори, които зависят от този тип транспорт,  каза Дянков.

В момента преминаването на реката с ферибот отнема около 45 минути, а след завършването на моста по него ще се преминава за около две минути. Това, според министър Дянков, ще създаде удобства за търговията и за инвестиции и в българската, и в румънската страна.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване