05/01/12 18:50
(http://www.klassa.bg/)

Извънредни мерки по летищата 1 г. след ликвидирането на Бин Ладен

На първата годишнина днес от ликвидирането на лидера на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен спецслужбите на САЩ и ЕС се опасяват от атентати във въздуха с имплантирани взривни устройства, предаде Ей Би Си. Терористите могат да ги използват на самолети, пътуващи за Америка. Във връзка със заплахата редица летища във Великобритания и други страни в Европа и Близкия изток са със засилени мерки за сигурност. На всички задгранични полети на американските авиокомпании е увеличен броят на агентите на борда.
В тялото на човек има достатъчно място, за да се имплантира бомба, отбелязва хирургът от Ню Йорк д-р Марк Мелроуз. Белият дом предупреди за опасността от „хирургически тероризъм“ още преди година. Руската служба за сигурност също бди за използването на камикадзета със славянска външност сред авиопътниците. Бомбите-импланти могат да се активират чрез инжекция.
Ликвидирането на Бин Ладен , когото американските спецслужби преследваха още по времето на Джордж Буш-младши, бе една от безспорните заслуги на Барак Обама. Неговият предизборен щаб използва събитието, за да пусне видео, на което най-вероятният му съперник от страна на републиканците Мит Ромни е казал преди време, че не „вижда нуждата да се харчат милиарди долара за залавянето на един човек“. В понеделник Ромни се „поправи“, признавайки, че „също би убил Бин Ладен“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване