05/01/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Николай Русинов - Чеци остава в ареста

Софийският градски съд остави Николай Русинов – Чеци в ареста. В последните дни той се оказа главният заподозрян за убийството на 27-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Съдия Мими Петрова се позова на психиатрична експертиза, според която Русинов е непредсказуем, неконтролируем и склонен към агресия.
Близо година след като убийството на момичето беше обявено за разкрито от вътрешния министър Цветан Цветанов, Русинов бе задържан. Резултатите от ДНК експертиза, направена в Австрия, показаха, че част от намерените в ръката на момичето косми са негови. По тялото на Яна са намерени и косми на още двама души, поради което на Русинов е повдигнато обвинение за съучастие в убийство. Съдът прецени, че достатъчни доказателства срещу Чеци са и това, че той е лъгал, че наскоро се е запознал с Яна Кръстева, както и че по тялото му са открити наранявания, нанесени малко след като е извършено убийството. Съдът и защитниците се запознаваха с материалите по делото над пет часа.
Разследването срещу другия задържан за убийството - Пламен Трифонов, беше прекратено след получаването на резултатите от ДНК експертизата. Той остана в ареста четири месеца, но беше освободен от Апелативния съд в края на миналата година с мотива, че с престъплението го свързва само морфологичното сходство на космите около трупа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване