05/01/12 21:01
(http://e-vestnik.bg/)

Полицията е бутафория, не може едно убийство да разкрие. Кой ще ни пази?

След лабораторен анализ в Австрия, с почти година закъснение, полицията и прокуратурата поискаха задържането на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна в Борисовата градина в София.

Случката доказва, че в България реално няма полиция.

Първо - тук се двоумят по година, докато анализират доказателства. Оказва се, че няма лаборатория, която да направи годен анализ. Въпреки че в МВР се изливат над 1 милиард лева годишно и това е институцията, която всяка година си увеличава бюджета, докато на другите го съкращават. Отделно в МВР е разработена система за дарения и за бизнес (например СОТ), които пълнят извънбюждетни сметки.

Тоест - няма оправдание за тази безпомощност на полицията.

Второ - оказва се, че българските ченгета са неспособни да разкрият едно убийство с достатъчно улики и доказателства. И преди анализа в Австрия тук установиха, че има следи от въпросния Чеци по трупа и в близост до Яна. Самият той призна, че е бил с нея през нощта и са правили секс, но си тръгнал на сутринта. А преди да го задържат, беше избягал в Турция.

След всички тези данни ченгетата арестуваха и държаха 4 месеца някакъв младеж, който бил виждан в парка. И който сега ще съди полицията. И дано ги осъди, защото за такива некадърници една присъда е малко.

Оказа се, че около 60-хилядната армия от „професионалисти” в МВР не може да разкрие и докаже убийство при явни улики и следи. За какво ни е тази полиция? Защо плащаме за нея този огромен бюджет? За да ни рекетират вечер по пътищата?

Дали не е дошъл момента тук да разформироваме полицията като в Грузия и да назначим нови хора? Колкото и да са неопитни, те ще се справят по-добре от опитните „професионалисти”.

Но въпросът седи с пълна сила и пред прокуратурата - тя къде блее? Защо иска задържане на човек без доказателства, а пуска заподозрения, за когото има достатъчно доказателства? Разни кокиновци, романвасилевци и др. циркаджии, които обичат важно да се изказват пред камерите…

С борбата с престъпността в България се занимават напълно неадекватни хора. Доказателствата валят всеки ден.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване