05/01/12 18:36
(http://www.klassa.bg/)

Първанов и Станишев разделени и на 1 май

Бившият президент Георги Първанов не се качи на трибуната на първомайския митинг на БСП вчера пред Народното събрание. Той предпочете да остане сред трихилядното множество - предимно възрастни привърженици на червените, въпреки поканата на лидера на партията Сергей Станишев, с когото от няколко месеца са в сериозна битка за председателското място в БСП.
„Бях казал много ясно, че е добре дошъл на трибуната, този ден трябва да обединява“, така коментира ситуацията пред ТВ7 самият Станишев.
Експрезидентът от своя страна каза пред медиите, че „празникът носи и малко тъга“ и че 1 май е зареден с много разочарование за тези, които са изхвърлени зад борда – безработните и работниците, които не получават заплатите си.
От трибуната председателят на БСП Сергей Станишев нарече управлението на ГЕРБ арогантно и нахално. Допълнителна атракция внесоха огромни балони с ликовете на премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и финансовия министър Симеон Дянков, които полетяха към небето като знак, че трябва да си ходят.
Станишев призова гражданите да подкрепят подписката за референдум за АЕЦ „Белене“, след което отиде с приятелката си Моника и дъщеричката си Дария, която вчера навърши точно една годинка, на разходка в Борисовата градина.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване