05/03/12 16:08
(http://www.klassa.bg/)

Nokia атакува и пазара на таблети

Nokia обеща да атакува пазара на таблетите, предаде Ройтерс. Решението на гиганта се дължи най-вече на натиска на инвеститорите. Засега точна дата за стартиране на проекта не е посочена. Предполага се, че по-късно тази година първият подобен продукт с марката Nokia ще стане факт. Стартирането на устройството най-вероятно ще съвпадне с обявяването и на новата операционна система на Microsoft - Windows 8. Съдбата на таблетите Nokia е тясно свързана с основаната от Бил Гейтс компания, която също търси начин да успее в сферата, коментира анализаторът Хану Раухала. Освен таблети се очаква финландската компания да започне още и производството на хибридни „умни“ телефони. Финландският бранд загуби позиции пред Apple и Google в бизнеса със смартфони. Сега надеждите на производителя са възложени на модела Lumia, който използва софтуера на Microsoft.
Nokia се забави твърде много със старта на смартфон революцията, но комбинацията от нови продукти и услуги ще помогне на компанията, смята Йорма Олила, председател в оставка на управителния съвет на компанията, в интервю за „Файненшъл таймс“. Топмениджърът ще предаде управлението в ръцете на Ристо Силасмаа след 27 години работа в компанията, от които 13 на ръководната позиция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване