05/03/12 16:01
(http://www.klassa.bg/)

„Аз не се отказвам от АЕЦ „Белене“, а ти?” организира протест в София

На 19 май ще се проведе протест срещу решението на кабинета за спиране строителството на втората атомна централа. Това съобщи Красимир Тодоров, съпредседател на Инициативен комитет „Аз не се отказвам от АЕЦ „Белене“, а ти?“. „Датата все още не е сигурна. Окончателната дата ще бъде обявена в началото на следващата седмица, защото кметът на София трябва да ни даде разрешително и трябва да уведомим полицията”, уточни той.
Ще бъде сформиран нов инициативен комитет за създаване на гражданско движение, обединяващо обществото по национално значими приоритети и каузи като несъгласие със спирането на АЕЦ „Белене“, с добива на шистов газ, с монопола и беззаконността на банките. Формулирано е искане гражданското движение да бъде четвърта страна при преговорите между кабинета, работодателите и синдикатите. Постигнато е съгласие да не бъдат канени политически лидери на протест, а „уважавани от народа общественици и партийни ръководители на национално отговорни партии“, солидарни с исканията на инициативния комитет.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване