05/03/12 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Валентин Михов иска всеки клуб сам да държи телевизионните си права

Бившият председател на ПФЛ и настоящ шеф на фирмата, закупила от БФС телевизионните права, Валентин Михов предложи от следващия сезон всеки клуб сам да държи и продава правата си. Това стана на специална пресконференция, на която той разкритикува кражбите на картина от двубоите в родното футболно първенство. „Хаосът с телевизионните права е пълен. Нищо не се е променило от последните 14-15 години. Не виждам нищо оптимистично. Краде се безобразно. Ще предложа всеки клуб да си вземе правата и да ги управлява сам както си пожелае“, заяви Валентин Михов.
Той допълни още, че голяма част от 3-ия транш, който трябва да бъде изплатен на клубовете и БФС, няма да бъде преведен. „БФС допусна грешка със старта на шампионата, без дори да ме попита. Те го направиха на своя глава. Нашите адвокати ще решат кой да не получи пари. Малко клубове обаче ще бъдат ощетени. Вероятно ще бъде удържана сума около 1 милион лева. Освен това стана ясно, че все още не са преведени над 1,5 милиона лева права за излъчването на срещите, тъй като телевизията, която излъчва двубоите, не е получила обещаната държавна субсидия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване