05/03/12 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Путин: Последните 4 години бяха квалификационен курс за мен

Руският премиер Владимир Путин се сбогува със своите министри по време на вчерашното им последно заседание и им благодари за съвместната работа, съобщи ИТАР-ТАСС.
„Невинаги всичко протичаше гладко през последните 4 г., но успяхме да установим точния ритъм в нашата работа, за което благодаря на всички ви. Имах известен опит в правителството, а като президент посветих много време на социално-икономическите проблеми. През 4-те години в правителството обаче понякога имах чувството, че преминавам квалификационен курс“, призна Путин, който в понеделник встъпва в длъжност като президент на страната.
Той посочи като основно постижение на отиващия си кабинет избягването на дефолт като този през 1998 г. „Това показа, че антикризисните мерки, разработени от правителството, са били ефективни. В резултат икономиката се възстанови бързо и започна да расте“, похвали Путин своите министри.
На последното си заседание кабинетът прие данъчни реформи, които предвиждат по-високи налози за производството на природен газ. Това ще удари както „Газпром“, така и по-малки конкуренти, които не са контролирани от държавата. По-високи данъци вече ще има и за собствениците на луксозни автомобили като Maybach и Mazeratti с мощност над 410 конски сили. Около 20 000 автомобила ще попаднат под новите разпоредби, изчисли зам.-министърът на икономиката Сергей Шаталов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване