05/06/12 12:02
(http://radiomilena.com/)

Бизнесът в Поморие се срещна с посланика на Либия

За първи път посланик на Либия посещава град Поморие, стана ясно на обявената среща с представители на местния бизнес, инициирана от кмета на общината Иван Алексиев. Н. Пр. Иса Ашур сподели още, че това е неговото първо посещение в България, от както е на този пост. Преди три дни той се е срещнал с министър- председателят Бойко Борисов и останал удоволетворен от поетите ангажименти от българска страна, но не уточни какви.

Посланикът предложи либийски град да се побратими с Поморие. В отговор на неговото предложение местен бизнесмен заяви следното:

-         Ние подкрепяме Вашата идея, но при условие, че този град да бъде разположен на Средиземно море, да бъде красив като Поморие и да има такъм млад и енергичен кмет като нашия.

-         Аз лично се ангажирам да предложа град който да е на Средиземно море, красив като Поморие, с мили и усмихнати хора като поморийци, с млад и енергичен кмет като вашия – заяви Н. Пр. Иса Ашур, който бе аплодиран бурно от местните бизнесмени.

В духа на добрия тон обсъдени бяха предложенията за партньорство, отнасящи се в сферата на туризма, строителството, търговията и не на последно място покрай прочутата лечебна кал да бъде създаден рехабилитационен център за почивка.

Посланикът отправи официална покана към кмета на общината да посети Либия в удобно за него време.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване