05/06/12 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Българският ансамбъл завоюва два златни медала от Световната купа в София

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели два златни медала – в многобоя и на финала с пет топки на турнира от Световната купа, който се проведе през уикенда в зала „Арена Армеец“ в София. Националният ни отбор, воден от Илиана Раева, спечели първото си отличие в петък, след като направи изключителен фурор при изпълнението си в многобоя. Момичетата на Илиана Раева защитиха титлата си от миналата година, след като изиграха чисто и двете си композиции и заслужено триумфираха в надпреварата с общ сбор от 56.100 точки. За съчетанието си с пет топки българките получиха оценка от 28.000 точки, а след второто си отлично изпълнение на ленти и обръчи отново взеха най-висок бал от 28.100 точки. На второ място се нареди тимът на Италия, а трети остана отборът на Испания.
В събота българският ансамбъл спечели втори златен медал в турнира от Световната купа след победа в съчетанието с пет топки. Ансамбълът, в чийто състав са Михаела Маевска, Ренета Камберова, Елена Тодорова, Християна Тодорова, Катрин Велкова и Цветелина Найденова, получиха оценка 27.850 точки и по този начин българските момичета изпревариха отборите на Италия и Беларус.
В крайна сметка родната художествена гимнастика спечели общо пет медала от надпреварата – два златни, два сребърни и един бронзов. Освен двете първи места на ансамбъла, на индивидуално Силвия Митева завоюва два сребърни и един бронзов медал.
Олимпийската и трикратна световна шампионка Евгения Канаева от Русия спечели четири златни медала – в многобоя, на топки, на бухалки и на лента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване