05/06/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Избирателната активност в Сърбия надмина тази от 2008 г.

До 14 ч. вчера над 32% бе избирателната активност на изборите 3 в 1 в съседна Сърбия, предаде радио В92. Сърбите, които гласуваха едновременно за президент, парламент и местна власт, проявиха по-голяма активност, отколкото на предходните избори през 2008 г., като до 14 ч. местно време 2 174 779 от имащите право на глас бяха дали своя вот.
Избори се провеждат и в автономната област Войводина, като в Нови Сад бе съобщено за нарушители, опитващи се да купят гласове срещу 2500 сръбски динара. След арестуването им избирателният ден в Нови Сад е продължил нормално. Своя глас могат да упражнят и сърбите на територията на Косово, където изборният ден беше без големи сътресения, като там те не могат да гласуват само за местна власт. Единствено в Северно Косово бяха регистрирани големи опашки и пропуски в избирателните списъци, но Централната избирателна комисия на Сърбия не е докладвала за нарушения. За предотвратяване на инциденти силите на КФОР бяха подсилени още през миналата седмица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване