05/06/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев: Българският народ обича армията си

Нашият народ обича и уважава армията си, за което говори високото доверие, с което се ползват в обществото Въоръжените сили. Това каза президентът Росен Плевнелиев след приемането на парадните роти на площад „Княз Александър I” по случай празника на българската войска вчера. За първи път военнослужещите отдадоха чест на новия главнокомандващ, след като той застъпи на „Дондуков“ 2 на 22 януари т.г.
Доверието, с което се ползва армията, се дължи най-вече на доблестния ежедневен труд, който полагат днешните български униформени и цивилни служители, заяви още Плевнелиев в празничната си реч и допълни, че „когато са нужни навременни и ефективни действия за преодоляването на последствия от стихийни бедствия, аварии и катастрофи, както се случи при наводненията в Южна България тази година, военнослужещите са готови незабавно да се притекат на помощ на населението“.
По думите на президента, чрез участията ни в мисии и операции на три континента нашите Въоръжени сили днес дават своя активен принос за отбраната и в подкрепа на международния мир.
В речта си Плевнелиев припомни и славни моменти от историята на българската войска.
За първи път от десетина години насам тържественият марш на парадните войски обърна посоката и бе от ул. „Раковски“ към БНБ. Оказва се, че на предните паради равнението на строя към началниците е било наляво, което създавало опасност за войниците, тъй като те нямали видимост към ножовете на автоматите си, които при „за почест“ са от дясната им страна.



Президентът с отчет за първите си 100 дни
Днес в 12,00 ч. Росен Плевнелиев ще представи публичен отчет за дейността на президентската институция за първите сто дни от встъпването му в длъжност, съобщиха от пресцентъра на „Дондуков“ 2. В пресконференцията ще участва и вицепрезидентът Маргарита Попова.
Двойката Плевнелиев – Попова смени Георги Първанов и Ангел Марин на 22 януари т.г. Точно сто дни от началото на мандата на новия президент се навършиха на 2 май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване