05/08/12 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов: Партийният апарат работи за служебна победа на конгреса

Президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов заяви вчера, че партийният апарат в БСП работи за кандидатурата на Сергей Станишев и обвини поддръжниците на опонента си, че се стремят към „служебен резултат“.
„В БСП ролята на партийния апарат нараства. Апаратът, назначен от председателя, прави всичко възможно да се възпроизведе, включително и с делегати на предстоящия конгрес. Ще имаме един двукамарен конгрес – със специални и с обикновени делегати. Много от делегатите са избрани служебно“, каза Първанов.
Той говори по време на представянето на книгата си „Позиции и идеи“, в която според него са заложени идеи как БСП да спечели изборите.
Георги Първанов предупреди и за много организационни гафове, свързани с конгреса, които могат да рефлектират негативно върху БСП.
„През ум няма да ми мине да оспорвам съдебно решение на конгреса. Обръщам внимание върху всички тези гафове на хората, които искат да постигнат служебен резултат“, каза още той.
Въпреки това Първанов оцени шансовете си да спечели лидерското състезание със Станишев в съотношение 55 към 45 в своя полза.
„Не се притеснявам от черния пиар. Повече от 20 години съм в политиката. Ей Богу, такава грозна кампания за окалването ми за пръв ми се случва. Според хора от екипа ми за тази кампания са хвърлени поне 1 милион. Но аз нося на бой“, каза още доскорошният президент.
„Правят се опити да се засечем със Станишев, но не се получава. Аз не смятам, че последната ни среща е някакъв контакт. Не се притеснявам, че на 1 май бях сред хората. Там ми харесва“, каза Първанов.



Сергей Станишев: Повече атаки друг лидер на БСП не е понасял

Повече атаки не знам дали някой друг лидер на БСП е понасял. И от приятелски огън, от вътрешните ни другари, и от външните ни опоненти. Това коментира малко след пресконференцията на Първанов Сергей Станишев. „Реално погледнато идва вълна на обезценяване на всички постижения и усилия. Що се отнася до изборите, смятам за погрешна тезата на Първанов за това, че Бойко Борисов и ГЕРБ могат да бъдат победени в някакъв сблъсък на титаните, които вадят два меча. Да, трябва да има ясно политическо противопоставяне и ясно говорене. Аз съм категорично сред хората, който винаги е твърдял, че управлението на ГЕРБ е вредно“, допълни той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване