05/08/12 23:19
(http://e-vestnik.bg/)

Гоце, Боце, Герголан

“На Първанов краката са къси” - колаж Владимир Дойчинов - Ладо.

Една дребна подробност показва, че още живеем в тодорживкови времена. Делото за Пловдивския панаир, което държавата води срещу сегашния му собственик Георги Гергов, е отложено за края на май, няколко дни след конгреса на БСП. Както е известно, държавата осъди Гергов за собствеността на панаира, придобил го е в несъответствие със закона. Но той обжалва, и заседанието на съда от октомври миналата година кой знае защо е отложено за …след конгреса на БСП.

Тоест - някаква задкулисна власт управлява независимия съд и решава, че това дело е добре да се гледа, след като стане ясно кой ще е начело на втората по влияние партия в България (но и главен конкурент на първата - ГЕРБ). Ако стане лидер Първанов, чийто човек е Гергов, съдът ще го има предвид. Ако (о)стане лидер Станишев, съдът пак ще го има предвид.
България наистина се управлява от олигархия. Съдът се съобразява с партия, която не е на власт в момента, и иска да решава едно дело според политическата конюнктура.
А тя показва настъпление на олигархията. Въпросният милионер Георги Гергов беше избран тия дни за лидер на пловдивската организация на БСП. Редовите пловдивски социалисти, бедни, честни и неизкушени от благините на властта, са си избрали чистосърдечно за лидер човек, известен в Пловдив с прякорите Герголан (по героя от детските приказки Торбалан) и Свинаря (поради това, че изкарал първия си милион от свиневъдство). И така също известен като човек, който е подкрепял сините преди години, когато бяха на власт.
Нещо не е за вярване, че тази партия БСП се управлява демократично. Герголан-Свинаря е човек на Първанов, стълбът на олигархията. Изборът на Герголан е симптом за настъплението на Гоце.

Колаж за Геоги Гергов от страницата във Фейсбук “Гергов да върне Пловдивския панаир и Стария град”.

Гоце наистина настъпва. Вчера, на премиера на някаква своя книга, той заяви, че води като кандидат за лидер на БСП 55 на 45 срещу Станишев, а срещу него се води пиар кампания за „окалване и обругаване”. “Моят екип твърди, че повече от 1 млн. са хвърлени в тази кампания”, казва Първанов. Горкият. Много скъпо се е оценил. Толкова хора има в журналистиката, които ще го „окалят” съвсем безплатно, просто защото години наред мачкаше журналисти и медии. И сега Гоце гледа с огромно учудване, че медиите не му цепят басма, както когато беше президент. Два мандата, цели 10 години, Първанов беше пазен от медиите. Неговият приятел Тошо Тошев, главен редактор на вестник „Труд” (вече бивш), не даваше там дума да прехвръкне против Първанов. Неговата приятелка Венелина Гочева, главна редакторка на „24 часа” (вече бивша) не даваше дума да се каже против Първанов. Телевизии и вестници обслужваха олигархичната власт. Сега обаче ги няма Тошев и Гочева, а Първанов е бивш. И сега дълго прикривани и потискани неудобни факти излизат в медиите. (Например в e-vestnik преди години пускахме интервюта и статии за уволнения гард от Националната служба за охрана Николай Марков, влязъл в сблъсък с Първанов и цялата гоцева камарила в службите. Тогава не му даваха думата в никой вестник или телевизия. Сега няколко телевизии го каниха в предавания, цитират го и т. н. След дъжд качулка).

Бившият президент обаче има известни шансове да измести Станишев от лидерския пост в БСП. При такъв сценарий европейската й ориентация ще се промени. Добър-лош Станишев е лидер на европейските социалисти, изразява обновлението и европеизирането на тази партия. Първанов е човек от миналото и на задкулисните ходове. Благодарение на които можеш да избереш милионер за ...

Публикувана на 05/08/12 23:19 http://e-vestnik.bg/14622/gotse-botse-gergolan/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване